Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mozzarellás csirkemell

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 870 kcal

Hozzávalók 4 főre: 

  • 60 dkg csirkemellfilé 
  • 10 dkg mozzarella sajt 
  • 1 csokor bazsalikom 
  • 2 evőkanál Lucullus Sült csirke fűszersó 
  • 5 evőkanál olíva olaj 
  • 5 dkg vaj a mártáshoz 
  • 2 narancs 
  • 1,5 dl rostos narancslé 
  • 1 mokkáskanál csiliszósz 
  • só 
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

 

Elkészítés

A csirkemellfilét éles késsel felszúrjuk, az üreget kissé kitágítjuk. A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk, a bazsalikom leveleket, megmossuk leszárogatjuk. A csirkemell zsebeibe egy-egy szelet sajtot és bazsalikomlevelet bujtatunk. A nyílást fogvájóval összetűzzük. Az így előkészített csirkemelleket a sült csirke fűszersóval bedörzsöljük, majd két evőkanál olívaolaj és a vaj keverékében aranysárgára sütjük.A narancsokat meghámozzuk, kifilézzük, majd a csirkemell visszamaradó zsírjában kissé megfuttatjuk. A csiliszósszal ízesítjük, a narancslével fölöntjük, kissé beforraljuk, kevés sóval ízesítjük. A keményítőt kevés vízzel simára keverjük, a mártást ezzel sűrítjük.Tálaláskor a csirkemellet kissé ferdén fölszeleteljük, a narancsos mártással körülöntjük körítjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek