Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fűszeres túróval töltött burgonya

Hozzávalók
1 közepes vöröshagyma, 60 dkg sertéscomb, 2 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál olaj, só, őrölt feketebors, 2 l víz (szénsavmentes ásványvíz is lehet), 60 dkg vegyes zöldség, 1 kiskanál ételízesítőpor, 2 kiskanál Lucullus szárított petrezselyem, kis darabka reszelt gyömbér, fél mokkáskanál Lucullus őrölt szerecsendió, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt (graham liszt is lehet)

Elkészítés:

A hagymát megtísztítjuk, finomra aprítjuk. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a hagymával és a zúzott fokhagymával együtt az olajon fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés vizet aláöntve kb. 35 perc alatt majdnem puhára pároljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és a húshoz hasonló kis kockákra daraboljuk, majd a húshoz adjuk. Az ételízesítővel, a felaprított lestyánnal, a gyömbérrel és a szerecsendióval fűszerezzük. A többi vizet is ráöntjük és még tíz percig főzzük. A tejszínt a liszttel elhabarjuk, és a levest ezzel sűrítjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek