Hasznos információk

2025. 04. 18. 11:59:00
Babér
A babér (Laurus) a babérfélék (Lauraceae) család névadó nemzetsége három-négy cserje termetű, vagy kis fává növő fajjal. Ezek közül a babér fűszert szolgáltató nemes babér (Laurus nobilis) fajt magyarul többnyire ugyancsak közönségesen babérnak nevezzük, úgyhogy az alábbiakban ennek a fajnak a leírása is olvasható.

2025. 04. 18. 11:46:21
Mozzarellás csirkemell
A csirkemellfilét éles késsel felszúrjuk, az üreget kissé kitágítjuk. A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk, a bazsalikom leveleket, megmossuk leszárogatjuk. A csirkemell zsebeibe egy-egy szelet sajtot és bazsalikomlevelet bujtatunk...

2024. 09. 24. 09:49:45
Fűszeres túróval töltött burgonya
Hozzávalók
1 közepes vöröshagyma, 60 dkg sertéscomb, 2 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál olaj, só, őrölt feketebors, 2 l víz (szénsavmentes ásványvíz is lehet), 60 dkg vegyes zöldség, 1 kiskanál ételízesítőpor...
1 közepes vöröshagyma, 60 dkg sertéscomb, 2 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál olaj, só, őrölt feketebors, 2 l víz (szénsavmentes ásványvíz is lehet), 60 dkg vegyes zöldség, 1 kiskanál ételízesítőpor...

2024. 09. 24. 09:49:17
Rozmaring
A rozmaring (Rosmarinus officinalis) egy fűszer- és gyógynövény. Dél-Európában honos, de nálunk is újra kedvelt. A kámforra emlékeztető keserű, aromás fűszert az örökzöld bokor leveleiből (rosmarini folium) kapjuk.

2024. 09. 24. 09:48:51
Metélőhagyma
Felhasználása
Erősen fűszeres, a hagymáéhoz hasonló ízű, finom fűszernövény. Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez. Nemcsak ízesíti az ételt, de díszít is, ráadásul nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.
Erősen fűszeres, a hagymáéhoz hasonló ízű, finom fűszernövény. Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez. Nemcsak ízesíti az ételt, de díszít is, ráadásul nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.