Mozzarellás csirkemell
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 870 kcal
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg mozzarella sajt
- 1 csokor bazsalikom
- 2 evőkanál Lucullus Sült csirke fűszersó
- 5 evőkanál olíva olaj
- 5 dkg vaj a mártáshoz
- 2 narancs
- 1,5 dl rostos narancslé
- 1 mokkáskanál csiliszósz
- só
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A csirkemellfilét éles késsel felszúrjuk, az üreget kissé kitágítjuk. A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk, a bazsalikom leveleket, megmossuk leszárogatjuk. A csirkemell zsebeibe egy-egy szelet sajtot és bazsalikomlevelet bujtatunk. A nyílást fogvájóval összetűzzük. Az így előkészített csirkemelleket a sült csirke fűszersóval bedörzsöljük, majd két evőkanál olívaolaj és a vaj keverékében aranysárgára sütjük.A narancsokat meghámozzuk, kifilézzük, majd a csirkemell visszamaradó zsírjában kissé megfuttatjuk. A csiliszósszal ízesítjük, a narancslével fölöntjük, kissé beforraljuk, kevés sóval ízesítjük. A keményítőt kevés vízzel simára keverjük, a mártást ezzel sűrítjük.Tálaláskor a csirkemellet kissé ferdén fölszeleteljük, a narancsos mártással körülöntjük körítjük.