Metélőhagyma

Erősen fűszeres, a hagymáéhoz hasonló ízű, finom fűszernövény. Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez. Nemcsak ízesíti az ételt, de díszít is, ráadásul nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.
Felhasználása
Erősen fűszeres, a hagymáéhoz hasonló ízű, finom fűszernövény. Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez. Nemcsak ízesíti az ételt, de díszít is, ráadásul nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.
A metélőhagyma vagy snidling (Allium schoenoprasum) a hagymafélék legkisebb méretű faja[1], a tavasz első zöldülő hírnöke. A Földközi-tenger vidékéről származik. Magyarországon igen elterjedt és népszerű. Sok benne az illóolaj és a C-vitamin. Felhasználása Erősen fűszeres, a hagymáéhoz hasonló ízű, finom fűszernövény.
Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez. Nemcsak ízesíti az ételt, de díszít is, ráadásul nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő. Főleg a krumplit, babot, borsót, a húsleveseket, salátákat, sülteket, tojásételeket, szendvicseket, a túrót és a lágy sajtokat, valamint halételeket és mártásokat ízesítenek vele.
Forrás: wikipedia